Suveranitatea lui Dumnezeu în Providență


În legătură cu suveranitatea lui Dumnezeu în providență, sunt șase principii fundamentale pe care le găsim în Cuvântul lui Dumnezeu și care întăresc mesajul mântuirii. Este esențial să înțelegem și să credem aceste șase principii, pentru a avea o înțelegere biblică atât a lui Dumnezeu Însuși, cât și a teologiei despre harul Său suveran. A înțelege și aplica aceste adevăruri în viața de fiecare zi reprezintă temelia nădejdii biblice care ne conduce spre adevărata bucurie în Domnul. Existența noastră în această lume nebună și fără speranță va fi lipsită de sentimentul siguranței și de convingeri sincere și nezdruncinate, dacă nu vom cunoaște și aprecia suveranitatea lui Dumnezeu în providență, concretizată în aceste șase adevăruri biblice.

Înțelegi tu mesajul speranței și al harului care este expus în Cuvântul lui Dumnezeu sau ai probleme încercând să „asamblezi” totul într-un sistem coerent? Poți aplica adevărurile biblice în viața ta de zi cu zi sau ți se pare că doctrinele Cuvântului lui Dumnezeu sunt irelevante pentru „situațiile vieții” tale? Această broșură are scopul de a-ți veni în ajutor în mod clar și precis în aceste domenii. De asemenea, vrea să te ajute să înțelegi ce spune Biblia de fapt și ce înseamnă ceea ce spune, iar apoi să te ajute să aplici mesajul la situațiile cărora trebuie să le faci față în viața ta personală.


Data publicării:

Nr. de pagini: 76

Traducător: Cristi Pavel

Publicat în original sub titlul The Sovereignty of God in Providence, la editura New Covenant Media, 5317 Wye Creek Drive, Frederick, MD
21703-6938, SUA, a ministry of Grace New Covenant Church. Tradus și publicat cu permisiune.

Corectură, redactare și editare: Biserica Baptistă Logos, București – www.logosbucuresti.ro.

Design copertă și tehnoredactare pentru edițiile în format electronic: Asociația MAGNA GRATIA – www.magnagratia.org