Dragostea precede jertfa


Când nu înțelegi cu adevărat ispășirea, ai cele mai mari șanse să nu înțelegi deloc sau prea puțin ce înseamnă Evanghelia. [...]

Dacă jertfa lui Isus nu a fost eficientă în momentul consumării ei, atunci înseamnă că nici Noul Legământ nu este în vigoare și nici Legea Mozaică de fapt nu a fost împlinită. Dacă Legea a fost împlinită, iar astăzi trăim sub un Nou Legământ, atunci înseamnă că El i-a desăvârșit pe cei care erau puși deoparte în momentul ispășirii. [...]

Noi suntem iubiți pentru că așa a ales El. Și pentru că eram iubiții Lui, Isus a plătit pentru noi. El ne-a iubit înainte să trimită pe Isus. Iubirea precede jertfa. Când te gândești la aspectul acesta, e colosal. Noi eram aleșii lui Dumnezeu, dar eram răzvrătiți împotriva lui Dumnezeu; și cu toate acestea Dumnezeu ne iubea. Și nu ne iubește în niciun mod diferit astăzi față de cum ne iubea atunci. Pentru că dacă ne-ar iubi diferit astăzi față de cum ne iubea atunci, înseamnă că Dumnezeu se schimbă – iar Dumnezeu e neschimbabil. Ce s-a transformat este relația dintre El și noi. Asta a suferit o schimbare. Nu a suferit o schimbare Dumnezeu în modul în care iubește. Dacă spui asta, dragostea este un atribut al lui Dumnezeu – înseamnă că Dumnezeu este schimbabil. De aceea este important să centrăm toată teologia noastră în Dumnezeu, în atributele lui Dumnezeu, în cum este Dumnezeu.

Deși noi eram cu toții răzvrătiți, Dumnezeu ne iubea. Fundamentul dragostei lui Dumnezeu este alegerea Lui. Este hotărârea Lui de a te iubi – și asta înseamnă har. Eu nu am făcut absolut nimic pentru ca Dumnezeu să mă iubească. Fundamentul dragostei lui Dumnezeu este alegerea Lui.

Dacă te îndoiești de dragostea lui Dumnezeu, crede că Isus S-a adus ca jertfă ca să te împace cu Dumnezeu și să-ți aducă iertare pentru păcatele tale. Astăzi pocăiește-te și crede în Evanghelie.

Nicu Sotir